Snuffeldag Leusden

Snuffeldag Leusden

Jaarlijks wordt in Leusden een snuffeldag georganiseerd. Zie ook www.snuffeldag.nl

Op woensdag 12 oktober 2011 was het weer zover. Op deze dag vond, nu al voor de 20e ! keer, de jaarlijkse Snuffeldag in Leusden plaats. Tijdens de Snuffeldag openen bedrijven en instellingen hun deuren voor de leerlingen van groep 8 van de basisscholen van Leusden en Achterveld. De leerlingen krijgen op deze dag de mogelijkheid om bij 2 bedrijven in de keuken te kijken. Door de verscheidenheid aan bedrijven qua grootte, soort activiteiten, aantal medewerkers enz. wordt elk bezoek weer anders beleefd. Op deze leuke manier maken de leerlingen kennis met beroepen en bedrijfstakken waar ze niet dagelijks mee in contact komen. Omgekeerd doen de bedrijven iets aan hun naamsbekendheid en levert dat voor iedereen dus meerwaarde op.

Ook dit jaar namen bijna alle scholen deel aan deze dag. De leerlingen vinden het ieder jaar weer een plezierige en leerzame dag. Niet alleen de leerlingen hebben een leuke dag gehad, maar ook de 30 bedrijven die hun medewerking aan deze dag hebben verleend. Tijdens de verschillende presentaties, rondleidingen en gesprekken zag je de medewerkers of eigenaren van de bedrijven gewoon genieten wanneer zij met volle overgave vertelden over hun vak of het bedrijf.

Alle deelnemende Service Clubs van Leusden hebben zich weer van hun beste kant laten zien en weer een goed georganiseerde Snuffeldag mogelijk gemaakt.

Om het succes van het 4e lustrum van de Snuffeldag te vieren werden de bedrijven uitgenodigd voor een borrel bij Verhoeve Advies in Leusden. Gezien de opkomt en het enthousiasme zal ook dit een terugkerende afsluiting van een geweldig evenement worden.

Deel deze post