Wijnproeverij najaar 2013

Wijnproeverij najaar 2013

Drank is het beste medicijn. Dat zegt de Britse wetenschapsjournalist Tony Edwards. Vooral rode wijn blijkt een wonderdrank, maar ook witte wijn en bier zijn efficiënte geneesmiddelen.
Artsen die aan geen enkele patiënt drank voorschrijven, moeten worden aangeklaagd voor medische nalatigheid, aldus Tony Edwards.
Met deze stelling van Tony Edwards, heeft Kiwanisclub Leusden een brug willen slaan naar haar eigen wijnactie; één van de meest succesvolle fundraisingsonderdelen van de Kiwanisclub Leusden.
Met de wijnactie wil de Kiwanisclub Leusden geld inzamelen. De opbrengst gaat naar één of meerdere goede doelen waarbij het kind centraal staat.
Naast de vaste actie “stop tetanus”, gaat dit jaar een groot gedeelte van de opbrengst naar het project ter realisatie van 22 belevingswanden voor het Meander Medisch Centrum ziekenhuis.

Dit jaar hebben is met veel zorg een nieuw assortiment samengesteld met vele mogelijkheden, van eenvoudige witte wijnen tot aan speciale rode wijnen.
Om de verschillende wijnen te promoten en om daarmee geld te verzamelen voor onder meer de belevingswanden, heeft Kiwanisclub Leusden op 9 november 2013 een wijnproeverij georganiseerd bij Den Daas Succesmakelaars in Leusden.
En speciaal voor de wijnproeverij heeft De Kaasspecialist Leusderweg uit Amersfoort diverse kaassoorten beschikbaar gesteld.
De wijnproeverij werd goed bezocht. Iedereen kon genieten van heerlijke wijnen uit verschillende werelddelen.
Het bouquet, de afdronk, de transparantie en de wijze waarop de wijn zich aan de mond presenteert, werd tijdens de proeverij uitgelegd door Jaap Verschuur, onze wijn agent.
Tijdens de proeverij viel vooral in de smaak een heerlijke rode wijn uit Italië, een Valpoliciano Classico Superiore, Zenato uit 2009 en bij de witte wijnen was vooral in trek een Chardonnay van Gran Hacienda uit Chili.
De wijnproeverij is wederom een succes gebleken. De proeverij heeft de omzet van de wijnverkopen ver omhoog geduwd; en daarmee heeft de Kiwanisclub Leusden een belangrijke stap gezet tot de realisatie van de belevingswanden voor de wachtkamers van het Meander Medisch Centrum ziekenhuis. Ook u kunt hieraan nog bijdragen. Alle wijnen van de Kiwanisclub Leusden zijn het gehele jaar te bestellen op de website: www.kiwanisclubleusden.nl/wijn. preprocess

Deel deze post