Gi-ga-groen

Gi-ga-groen

Het thema Gi-ga-groen werd ook aangegrepen voor een activiteit samen met Kiwanis Club Leusden, een serviceclub met leden uit Leusden en omgeving. Ze maken deel uit van een wereldwijde organisatie die zich inzet voor het verbeteren van welzijn en ontwikkeling van kinderen. Kiwanis Club Leusden heeft een meerjarige samenwerking met De Groene Belevenis in de vorm van sponsoring, samenwerkingsprojecten en ondersteuning door handen uit de mouwen activiteiten.

Jaarlijks organiseert Kiwanis Club Leusden een Spring Rally op tweede paasdag. Dat levert dan een mooi bedrag op voor de goede doelen in Leusden, dit jaar onder andere voor activiteiten voor en met kinderen uit Oekraïne in samenwerking met Gastvrij Leusden. Om de CO2 uitstoot van deze Rally te compenseren schonk Kiwanis Leusden drie fruitbomen.

Op 6 oktober gingen de handen uit de mouwen, Kiwanis leden plantten samen met kinderen van Kinderopvang De Wiebelwagen twee appelbomen en een perenboom. Uiteraard was er voor de aanwezigen na de activiteit een appel of peer en zelfgebakken appelcake. Zo werd Leusden samen een stukje groener en gezonder gemaakt.

Kiwanis Club Leusden is ook jaarlijks sponsor van de KlimaatDoeDag. Ze maken het mogelijk dat De Groene Belevenis voor ruim 250 kinderen van de basisscholen uit Leusden een dag vol workshops kan organiseren. Afgelopen jaar werd bij Fort33 onder andere nestkastjes getimmerd, geëxperimenteerd met waterstof, proefjes gedaan met water en zelf shampoo gemaakt. Dit alles om kinderen te laten beleven hoe leuk en nuttig duurzaamheid in het dagelijks leven is.

Deel deze post