Dagje dierentuin voor ruim 40 kinderen uit de noodopvang Leusden

Dagje dierentuin voor ruim 40 kinderen uit de noodopvang Leusden

Op initiatief van de Ambassade van Vrede Leusden hebben op 18 juli j.l. ruim 40 kinderen uit de vluchtelingennoodopvang in Leusden een bezoek kunnen brengen aan Dierenpark Amersfoort.

Dankzij financiële bijdragen van De PGL (diaconie van de protestante kerken), Charitas (van de katholieke kerk) en Kiwanis Club Leusden werd in samenwerking met Gastvrij Leusden het "dagje dierentuin" is een groot succes geweest. De kinderen hebben heel erg genoten en alles is goed verlopen. De start was enigszins hectisch, kinderen die zich opgegeven hadden kwamen niet en anderen waar geen kaartje voor klaar lag kwamen wel. Alles werd opgelost en enkele moeders met een peuters en baby's in buggy's en die gingen ook mee, buggy's onderin de bus, alles geregeld. De kinderen met begeleiders waren om 11.15 uur in de dierentuin en iedereen had een leuke dag waarbij naast het bekijken van alle dieren ook een speurtocht en een ritje met de minitrein de Berenboemel en de Carrousel tot de activiteiten behoorden. Uiteraard werd het geheel gelardeerd met een frietje, frisdrankje en ijsje.

Voor de kinderen van de noodopvang is het een mooie herinnering aan hun tijd in Leusden, want ze zijn nu bijna allemaal vertrokken, en voor de kinderen van statushouders wat het ook erg fijn.

Deel deze post