Leerlingen Loysder Hoek en ‘t Palet zamelen bijna 30.000 euro in

Leerlingen Loysder Hoek en ‘t Palet zamelen bijna 30.000 euro in

Leerlingen van basisscholen Loysder Hoek en ‘t Palet in Leusden-Zuid hebben na een sponsorloop voor Oekraïne het eindbedrag overhandigd aan non-profit serviceclub Kiwanis. Er is maar liefst 29.727,91 euro opgehaald (van streefbedrag 15.000 euro!) en het bedrag loopt nog steeds op.

De gebruikers van Antares werken samen om geld in te zamelen voor de opvang van vluchtelingen in Leusden. Alle kinderen van ‘t Palet en de Loysderhoek dedenmee aan de sponsorloop van vrijdag 25 maart en Maxima’s verkocht paaspakketjes waarbij de helft van de opbrengst ook naar het goede doel gaat.

Een deel van het sponsorgeld wordt gebruikt voor het neerzetten van een of meerdere speeltoestellen voor een locatie in Achterveld waar voor tenminste twaalf maanden huisvesting voor meerdere gezinnen met kinderen geregeld is. Komend weekend wordt het eerste speeltoestel al geplaatst. Het resterende bedrag wordt door beide scholen geïnvesteerd in nog nader te bepalen activiteiten met het karakter van ontmoetingen tussen de leerlingen en de Oekraïense kinderen.

Deel deze post